Hei sinä kitaransoitosta kiinnostunut:
Vältä kitaransoiton oppimisen vaikeus
ja turhautuminen

HUOM! Meillä on lähiopetusta
tarjolla normaalisti.
Meillä on myös etäopetusta!

Oletko turhautunut siihen, että kitaransoittosi junnaa paikoillaan? Oletko epävarma siitä, mitä sinun tulisi oppia ja harjoitella päästäksesi eteenpäin kitaransoitossa?

Harjoittelumotivaatio katoaa todella helposti silloin, kun et tiedä mitä sinun pitäisi harjoitella seuraavaksi päästäksesi eteenpäin kitaransoittosi kanssa. Ehkä opettelet välillä yksittäisiä asioita sieltä täältä, mutta mietit, onko siinä järkeä ilman mitään suunnitelmaa siitä, missä järjestyksessä kitaransoiton asioita tulisi opetella.

Tällaisen suunnitelman tekeminen itse voi helposti tuntua täysin mahdottomalta ja liian suurelta vaivalta. Eikä sinulla todennäköisesti ehkä edes riittäisi mitenkään aika sellaisen suunnitelman tekemiseen, sillä se vaatii niin paljon kitaransoiton oppimiseen perehtymistä, ennen kuin pääset edes harjoittelemaan suunnitelmasi kanssa. Ilman suunnitelmaa päädyt kuitenkin helposti soittamaan samoja vanhoja kuvioita kitaralla, mitä olet soittanut tähänkin asti.

Samalla kun soitat näitä riffejä, joita olet aiemmin opetellut, mietit ehkä soittotekniikkaasi. Oletko koskaan tuntenut epävarmuutta siitä, teetkö jonkin soittotekniikan oikealla tavalla? Kuulet varmasti eri lähteistä ristiriitaista tietoa siitä, miten jokin tekniikka kuuluu tehdä, ja tämä vain lisää hämmennystä entisestään.

Tämä ei ole sinun vikasi. Et yksinkertaisesti voi yksin tietää ja saada selville vastauksia edellä mainittuihin ongelmiin. Etkä ole yksin tämän ongelman kanssa.

Minä tiedän miltä sinusta tuntuu, koska olin itsekin joskus samassa tilanteessa vuosia sitten. Olen myös nähnyt tämän saman tilanteen montaa kertaa aikaisemminkin uuden oppilaan tullessa opetukseemme. Autamme perustamassani kitarakoulussa päivittäin kitaransoittajia, jotka ovat olleet samassa tilanteessa kuin sinä.

Olet ehkä kokeillut muiden opettajien kitaratunteja, itseoppimista tai
videoista/kirjoista oppimista, mutta ne eivät ole toimineet kohdallasi

Ja se on täysin normaalia. Kerron sinulle, miksi ne eivät usein toimi:

Kitaratuntien ottaminen miltä tahansa opettajalta. Kitaratuntien etsiminen ja niiden aloittaminen on sinänsä ihan oikea ratkaisu. Mutta on tärkeää ymmärtää, etteivät kaikki tarjolla olevat kitaratunnit ole samanlaisia. Valitettavasti kitaratunteja tarjoavissa opettajissa on paljon sellaisia, jotka eivät satsaa opetustoimintaansa kunnolla. Esimerkiksi opetusta tarjoavat muusikot ovat usein tälläisiä. He eivät usein kehitä opettamisen taitojaan muusikon uran ohessa, koska heillä ei yksinkertaisesti riitä aika siihen.

Muusikon uransa takia he eivät pysty satsaamaan samalla tavalla opettamiseen, kuin täysipäiväinen kitaransoitonopettaja tai kitarakoulu pystyy. He eivät pysty luomaan järkevää ja järjestelmällistä pitkäntähtäimen oppimissuunnitelmaa ajanpuutteen vuoksi. He eivät yksinkertaisesti pysty kehittämään opetustaan paremmaksi vuodesta toiseen samalla tavalla, kuin kitaransoiton opettaja, joka kehittää opetusmetodejaan eteenpäin joka päivä.

On myös kitaransoiton opettajia, jotka käyvät jonkun pedagogisen koulutuksen läpi, mutta eivät aktiivisesti kehitä opetustaan valmistumisensa jälkeen. Tälläiset opettajat kangistuvat kaavoihin ja nojautuvat opetuksessaan usein johonkin olemassa olevan kitarakirjan metodiin. Vaikka tämä vaihtoehto on parempi kuin pelkkä kirja yksinään, on kirjametodeissa omat ongelmansa joista kerron sinulle alempana lisää.

Tälläisille opettajille on tyypillistä opetustapa, jossa käydään yksittäisiä asioita hyvin pintapuolisesti läpi, ilman mitään suunnitelmaa. Sen jälkeen sinut lähetetään kotiin harjoittelemaan ilman kunnollista ohjeistusta. Seuraavalla kerralla aihe jo vaihtuukin niin, että edellisen tunnin asiaan ei palata enää koskaan.

Itseoppiminen. Tämä on kaikista kivisin tie kitaransoiton oppimisessa ja siinä onnistuminen on paljolti sattumasta kiinni. Kuinka voisit yksin tietää, mitä asioita juuri sinun tulisi opetella ja missä järjestyksessä, jotta saavuttaisit kitaransoiton tavoitteesi mahdollisimman nopeasti? Et yksinkertaisesti voikaan, ilman koulutusta. Jos tietäisit, olisit jo tehnyt sen.

Jotta saisit kaiken tämän tiedon selville, joutuisit käyttämään mielettömän määrän aikaa kitaransoiton oppimisen opiskeluun, ennenkuin pääset edes harjoittelemaan. Etkö mieluummin käyttäisi tämänkin ajan kitaransoiton harjoitteluun ja antaisi asiantuntevan ihmisen luoda sinulle suunnitelman?

Ihmiset sanovat minulle joskus: “Mutta se ja se kitaransoittajakin opiskeli itse ja soittaa aivan hyvin”. Kyllä, mutta mieti kuinka monta kitaransoittajaa on samaan aikaan luovuttanut itseopiskelun mahdottomuuden takia. Puhutaan helposti kymmenistä tuhansista soittajista.

Videoista tai kirjoista opettelu. Videoista ja kirjoista löytyy kyllä paljon tietoa kitaransoittamisesta. Nykypäivän YouTubekin on pullollaan kaikenlaisia kitaratutoriaaleja. Vaikka informaatiota on paljon saatavilla, on kuitenkin vaikea tietää mikä on oikeaa ja mikä virheellistä tietoa. Sen lisäksi kaikki tämä tieto on hajallaan, eikä se muodosta mitään selkeää kokonaisuutta, jossa oppisit asiat oikeassa järjestyksessä. Kuka tahansa voi ladata YouTubeen opetusvideon, ilman että sen laatua tarkistetaan.

Vaarana onkin se, että alat opetella asioita väärällä tavalla ja väärässä järjestyksessä. Sen lisäksi opettelet helposti yksittäisiä asioita sieltä täältä, ilman järkevää kokonaiskuvaa ja suunnitelmaa ja soittotaitosi kehitys pysähtyy alkuunsa.

Kirjojen ongelmaksi taas muodostuu se, että asiat esitetään ja opetetaan kirjassa aina samassa järjestyksessä, riippumatta siitä kuka sitä lukee. Tämä järjestys voi sopia juuri sille yhden tyyppiselle soittajalle, jolla on kirjaa täydellisesti vastaavat tavoitteet ja lähtökohdat. Muille soittajille olisi sen sijaan paljon järkevämpää opetella kirjan asiat eri järjestyksessä, koska heidän tavoitteensa ja lähtötilanteensa ovat erilaiset. Joillekin soittajalle pitäisi mahdollisesti opettaa ensin koko kirjan ulkopuolella olevia asioita, ennen kuin heidän kannattaisi alkaa opettamaan kirjan sisältöä.

Videot ja kirjat eivät anna sinulle samanlaista palautetta, mitä asiantunteva opettaja antaa sinulle livenä kitaratunneilla. Video ei kerro sinulle, jos harjoitteletkin ruudun toisella puolella asiaa väärin. Video ei korjaa sinua samalla kun harjoittelet. Videot ja kirjat eivät tee sinulle oppimissuunnitelmaa. Eivätkä ne muokkaa oppimissuunnitelmaasi sen mukaan, miten kehityt ja miten tavoitteesi muuttuvat.

Kuvittele, jos sinulla olisi asiantunteva ja motivoiva
kitaransoiton opettaja, joka pitäisi huolen siitä, ettei kitaransoittosi kehitys
pysähtyisi koskaan

Opettaja, joka opettaisi sinulle oikeat asiat oikeassa järjestyksessä, jotta pystyisit tekemään kitaransoitossa haluamiasi asioita. Opettaja, joka antaisi sinulle koko ajan palautetta kun harjoittelet ja korjaisi sinua, jos teet vahingossa asioita väärin.

Kuinka paljon paremmin kehittyisit, kun tekisit koko ajan vain oikeita asioita kitaransoitossasi?

Kuinka paljon helpompaa harjoittelu olisi, kun sinulla olisi opettaja, joka kertoisi miten eri tekniikat tehdään oikein? Sinun ei tarvitsisi enää arvailla ja tuhlata aikaa tiedon etsimiseen, vaan sinulla olisi yksi luotettava lähde, josta saisit ratkaisut kaikkiin kitaransoiton ongelmiisi.

Kuinka paljon mielekkäämpää harjoittelu olisi, kun tietäisit tekeväsi oikeita asioita oikealla tavalla? Joka kerta kun ottaisit kitaran käteesi ja alkaisit harjoittelemaan, tietäisit hyötyväsi siitä. Sinun ei tarvitsisi enää harjoitellessa miettiä, onko tässä mitään järkeä, onko tämä hyödyllistä tai onko tämä juuri sitä mitä sinun tulee kitaraharjoittelussasi tehdä.

Kuinka paljon hauskempaa kitaran soittamisesta tulisi kaiken tämän ansiosta?

Tämä on se, mitä me Guitar Trainerin opettajat teemme oppilaidemme kanssa joka päivä ja se on työmme helpoin osa. Olemme kehittäneet Guitar Trainerin opetuksen vastaamaan juuri näihin kitaransoiton oppimisen ongelmiin ja yleisessä kitarasoiton opetuksessa esiintyviin puutteisiin.

Kitaransoiton oppimisessa on yleensä useampia oikeita ja monia vääriä tapoja tehdä asioita. Olemme testanneet ja selvittäneet sinun puolestasi kaikki parhaat ja tehokkaimmat tavat oppia kitaransoittoa ja käytämme näitä tapoja opetuksessamme. Kehitämme edelleenkin Guitar Trainerin opetusta paremmaksi koko ajan. Me Guitar Trainerilla muutamme tavalliset harrastajasoittajat hyviksi soittajiksi.

Mitä saat Guitar Trainerin kitaratunneilla:

 • Teemme sinulle henkilökohtaisen oppimissuunnitelman tukemaan sinun kitaransoittosi tavoitteita.
 • Opit kitaransoittoa nykyaikaisella, tehokkaalla ja mielekkäällä opetusmetodilla, jonka avulla kitaransoittosi kehitys ei pysähdy enää koskaan.
 • Voit oppia ja kehittää improvisointitaitoasi, jotta voit fiilistellä ja jammailla minkä tahansa musiikin päälle joko yksin tai kavereidesi kanssa!
 • Opetamme sinulle, kuinka saat soitostasi vakuuttavan kuuloista ja kuinka saat soittoosi tunnetta. Näin kaikki mitä soitat kuulostaa aina hyvältä!
 • Voimme auttaa sinua oppimaan suosikkikappaleitasi ja kasvattamaan soittolistaasi. Näin sinulla on kappaleita, joita voit fiilistellä itseksesi tai joilla voit esitellä soittotaitoja ystävillesi!
 • Me olemme testanneet kaikkia tekniikoita monilla eri tavoilla ja me opetamme sinulle kaikki kitaransoiton tekniikat järkevimmällä tavalla, jotta sinun ei tarvitse itse miettiä miten eri tekniikat tulisi tehdä soittaessa.
 • Opetamme sinut käyttämään oppimiasi tekniikoita musiikin soittamiseen ja luovuuteen, jotta oppimistasi tekniikoista tulee sinulle oikea musiikillinen taito eivätkä ne jää vain tekniikkaharjoituksiksi.
 • Saat kitaratunneilla palautetta asiantuntevilta opettajilta, jotta tiedät koko ajan, mihin sinun tulee kiinnittää huomiota omassa kitaransoitossasi.
 • Saat meiltä opettajilta motivointia, tukea ja kannustusta! Emme me opettajatkaan ole mitään superihmisiä, vaan meillä on ollut joskus samanlaisia haasteita meidänkin kitaransoitossamme. Olemme päässeet niistä eteenpäin ja olemme myös auttaneet monia harrastajasoittajia eteenpäin kitaransoiton kehityksen "kivimuureista". Autamme sinutkin!
 • Autamme sinua kehittämään soittovarmuuttasi, jotta sinua ei jännitä tippaakaan, kun soitat muille ihmisille.
 • Meidän opetuksessa opit musiikin teoriaa mielekkäällä ja kitaralle soveltuvalla tavalla, jolloin musiikin teorian oppiminen ei tunnu kuivalta pakkopullalta.
 • Opetamme sinulle, kuinka käytät musiikin teoriaa hyödyksi improvisoinnissa ja säveltämisessä, jolloin musiikin teoriasta tulee oikeasti hauskaa ja hyödyllistä!
 • Me opetamme sinulle, kuinka saat kitaraharjoittelusta hauskempaa ja kuinka saat harjoittelusi kuulostamaan enemmän musiikin soittamiselta kuin harjoittelulta!
 • Voimme kehittää sävelkorvaasi, jotta pystyt oppimaan musiikkia helpommin korvakuulolta.
 • Voit oppia ja kehittää kokonaisvaltaisesti sävellystaitojasi meidän sävellysopetuksessa, jotta pystyt luomaan juuri sellaisia biisejä ja riffejä kuin haluat!
 • Voit oppia ja kehittää yhteissoittotaitojasi, jotta sinun on helpompi osallistua jameihin muiden soittajien kanssa.
 • Saat entistä enemmän irti soittoharrastuksestasi käymällä kitaratunneilla. Näistä hyödyistä pystyt nauttimaan koko loppuelämäsi, sillä kitaransoitossa ikä on vain numero!
 • Jos olet vasta-alkaja, opit uuden taidon, josta voit nauttia koko loppuelämäsi!
 • Pystyt osallistumaan Guitar Trainerin kitaratunneille joustavasti oman aikataulusi mukaan.
 • Pystyt osallistumaan mistä päin Suomea tahansa, sillä meillä on tarjolla myös etäopetusta!
 • Ei pitkäaikaista sitoutumista.
 • Opetusta on tarjolla ympäri vuoden, joten sinun ei tarvitse pitää taukoa opetuksesta vain sen takia, että kitarakoulu olisi kiinni.

Yleisiä kysymyksiä

En ole ikinä soittanut kitaraa enkä osaa yhtään mitään, mutta haluaisin oppia. Voinko tulla kitaratunneillenne?

Tottakai voit! Me olemme opettaneet paljon aloittelijoita ja olemme vuosien aikana kehittäneet todella toimivan aloittelija- ohjelman, jonka avulla pääset vauhtiin kitaransoiton kanssa mahdollisimman helposti.

Mitä musiikkityylejä opetatte kitaratunneilla?

Opetuksen pääpaino on sähkökitaralla soitettavassa musiikissa. Erikoisalaamme ovat erityisesti blues, rock ja metalli. Etäopetuksessa opetamme myös akustista kitaraa.

Täytyykö minulla olla tunneilla sähkökitara, jotta voin osallistua opetukseenne?

Lähitunneilla keskitytään sähkökitaraopetukseen, mutta etäopetuksessa voit käyttää myös akustista kitaraa.

Onko teillä etäopetusta?

Kyllä! Nykyään meidän kitaratunneille on mahdollista osallistua mistä päin Suomea tahansa. Olemme saaneet siirrettyä lähiopetuksessa käyttämämme opetustavan saumattomasti myös etäopetukseen, jonka ansiosta etäopetuksemme toimii aivan yhtä hyvin kuin kitaratunneilla paikan päällä käyminenkin.

Opetatteko lapsia?

Suurin osa oppilaistamme on aikuisikäisiä harrastajia. Emme opeta pieniä lapsia tällä hetkellä ja alaikäraja opetukseemme on 13 vuotta.

Voiko teiltä ostaa kitaratunteja lahjaksi?

Kyllä. Meiltä voit ostaa ystävällesi, puolisollesi tai perheenjäsenellesi lahjakortin kitaratunneille. Klikkaa linkistä ja lue lisää!

Epäilen omia kykyjäni. Mitä jos en pystykään oppimaan ja kehittymään?

Pelkäät turhaan ja tämä pelko estää sinua tulemasta sellaiseksi soittajaksi kuin haluat! Kun tulet meidän kitaratunneille, et ole yksin soitonoppimisen kanssa, vaan me Guitar Trainerin opettajat autamme sinua kädestä pitäen kitaransoiton oppimisen prosessin jokaisen askeleen läpi. Sinun tarvitsee vain tehdä, mitä me ohjeistamme ja opetamme sinulle. Se on niin yksinkertaista.

Luulen olevani liian vanha oppimaan kitaraa. Voiko aikuisiällä enää oppia soittamaan?

Kitaransoiton oppimisessa ei ole ikärajoitusta. Jokainen joka haluaa oppia soittamaan ja päästä nauttimaan kitaransoitto- harrastuksesta, voi oppia soittamaan iästään riippumatta. Meidän oppilaista noin 90% on aikuisikäisiä soittajia. Meillä on soittajia, jotka ovat tulleet 40+ iässä meille, aloittaneet täysin nollasta, käyneet meidän aloittelijaohjelman läpi ja ovat oppineet siinä missä kuka tahansa muukin. Vanhin oppilaamme on yli 70-vuotias. Ikärajoitus on vain sinun oman pääsi sisällä, tärkeintä on motivaatio kitaransoiton oppimiseen :)

En tiedä onko minulla tarpeeksi aikaa harjoitella kotona. Kannattaako minun silti tulla opetukseenne, vaikka en pystyisi harjoittelemaan kotona kovin paljon?

Ehdottomasti! Vaikka kotiharjoittelu kitaratuntien tukena auttaa toki kehittymään soittajana nopeammin, ovat kitaratunnit se soitonoppimisen tärkein lähde. On aina parempi käydä kitaratunneilla kuin olla käymättä ollenkaan, vaikka ei ehtisi juurikaan harjoittelemaan kotona. Guitar Trainerin opetusmallissa olemme ottaneet tämän huomioon ja kehittäneet opetustamme sellaiseksi, että saat kitaratunneilla käymisestä mahdollisimman paljon irti, vaikka kotiharjoittelu jäisikin kiireiden vuoksi vähäisemmaksi. Meillä on soittajia, joilla on kiireinen aikataulu, eivätkä he ehdi oikein harjoittelemaan kotona niin paljon, kuin haluaisivat. Mutta se ei haittaa, sen sijaan he pyrkivät käymään säännöllisesti kitaratunneilla ja sen ansiosta heidän soittonsa kehittyy koko ajan.

Minun aikatauluni/työvuoroni vaihtuvat viikottain, enkä pysty sitoutumaan säännölliseen viikottaiseen aikaan. Onko teillä tähän ratkaisua?

Kyllä :) Pystyt osallistumaan opetukseemme joustavasti, joten saat olla oikeasti todella kiireinen, jotta et pystyisi käymään meidän kitaratunneilla. Jos siis olet kiireinen, mutta haluat silti oppia soittamaan kitaraa, meillä on sinulle ratkaisu!

Voiko teillä maksaa kulttuuriedulla?

Kyllä voi! Meillä käy ePassi, Eazybreak, SmartumPay ja Edenredin kulttuuriedut maksuvälineenä.

Oppilaiden kokemuksia opetuksestamme

"Guitar Trainerin opetuksessa olen saavuttanut tason, jota en yksin opettelemalla olisi koskaan saavuttanut. Varsinkin teoriaopetus on antanut valmiuksia tehdä omia biisejä, josta olen aina haaveillut."

-Jouni Kirjavainen, Helsinki

"Aloitin Guitar Trainerin kitaratunnit 3 vuotta sitten. On ollut hienoa huomata miten pystyn jammailemaan improvisoiden erilaisten kappaleiden mukana ja soittaminen on teknisesti puhtaampaa sekä monipuolisempaa skaalojen ja erilaisten fraseeraustekniikoiden oppimisen myötä."

-Samuli Sikanen, Espoo

"Olen käynyt Guitar Trainerin kitaratunneilla n. 8kk. Kehitystä on tullut todella paljon ihan kaikissa osa-alueissa. Tekniikka ja varmuus on mennyt huikeasti eteenpäin ja ennestään lähes olematon sävelkorvani ja teorian tuntemus on kehittynyt paljon ja pystyn improvisoimaan musiikin päälle koko otelaudan alueella; aiemmin en pystynyt improvisoimaan mitään hyvän kuuloista."

-Eetu Latja, Helsinki

“Näin Guitar Trainerin ilmoituksen netissä ja päätin ottaa yhteyttä. Jo ensimmäisellä käynnillä totesin, että täällä on aivan eri ote opettamiseen kuin kellään muulla opettajalla jolla olin käynyt. Asenne ja systemaattiset ohjelmat kehityksen takaamiseksi tekivät vaikutuksen. Olen vuodessa oppinut enemmän kuin edellisinä soittovuosina yhteensä.”

-Kristian Salo, Helsinki

“Guitar Trainerin opetuksessa olen oppinut huomattavasti enemmän kuin mitä omatoimisessa soittamisessa aikanaan opin. Tunneilla on hauskaa ja myös omatoiminen harjoittelu pysyy mielekkäänä kun on selkeät ohjeet ja tavoitteet.”

-Anssi Tammilehto, Helsinki

“Aloitin kitaransoiton käytännössä nollasta, joten olen kehittynyt huimasti. Pakko tunnustaa jälkikäteen, että olin alussa hieman skeptinen sen suhteen, että voiko tällä iällä vielä oppia soittamaan kitaraa, mutta skeptisyyteni on tulosten myötä karissut pois.”

-Jarno Rainio, Vantaa

Tehdään sinusta yhdessä juuri sellainen kitaransoittaja, jota olet aina halunnut olla!

Tässä ohjeet siihen, mitä sinun tulee tehdä seuraavaksi:

Klikkaa alla olevaa nappulaa. Se vie sinut sivulle, jossa pääset kertomaan lisää itsestäsi ja siitä, mitä sinä haluaisit pystyä tekemään kitaransoitossa.

Tämän jälkeen me olemme sinuun yhteydessä, jotta voimme yhdessä keskutella siitä, kuinka Guitar Trainer voi auttaa sinua kitaransoittosi kanssa.

HUOM! Meillä on lähiopetusta
tarjolla normaalisti.
Meillä on myös etäopetusta!

Klikkaa tästä ja kerro meille
lisää kitaransoitostasi

Guitar Trainer -kitarakoulu

Guitar Trainer on Helsingin Jätkäsaaressa toimiva yksityinen kitarakoulu. Opetusfilosofiassamme tärkeimpiä asioita ovat soittotaidon lisäksi luovuus ja sen kehittäminen. Vaikka valmiiden olemassa olevien kappaleidenkin soittaminen on hauskaa, haluamme näyttää harrastajasoittajille, kuinka he pystyvät hyödyntämään kitaransoiton taitojaan ja musiikin teoriaa luodakseen omaa musiikkia omaksi ilokseen. Kaiken kitaraharjoittelun lopullisena päämääränä tulee olla se, että voimme nauttia instrumentin soittamisesta mahdollisimman paljon ja toteuttaa kitaransoitossa ja musiikissa vapaasti haluamiamme asioita. Kehitämme jatkuvasti opetustamme paremmaksi, jotta voimme tarjota parhaat mahdolliset puitteet kenelle tahansa sähkökitaransoitosta kiinnostuneelle omien taitojensa kehittämiseksi.

Reittiohjeet: Osoitteemme on Messipojankuja 14, 00180 Helsinki.

Ruoholahden metroasemalta n. 6 minuutin kävelymatkan päässä.

Raitiolinjat 8 ja 9 tulevat aivan opetuspaikkamme viereen.

Autolla paikan päälle tulevan on helppo pysäköidä kadun varrelta löytyville 2h kiekkopaikoille.

Ketä olemme

joni
Joni Kosonen, perustaja ja opettaja

“Tärkeintä soitonopettajan työssäni on osoittaa soittajille, kuinka kuka tahansa pystyy oppimaan kitaransoittoa iästä ja lähtötilanteesta huolimatta. Oppilaiden kanssa onnistumisesta tulee itselle mielettömän hyvä fiilis ja onnistumisen kokemus opettajana. Parasta on se, kun on kehittänyt uusia metodeja ja ratkaisuja kitaransoiton ongelmiin ja pääsee näkemään niiden tuloksen oppilaissa.”

rasmus
Rasmus, opettaja

“Minulle hienointa kitaransoiton ja musiikin opettamisessa on se että saan auttaa muita saavuttamaan tavoitteitaan musiikissa ja samalla piristämään ihmisten päivää. Kun näen oppilaan kehittyvän ja onnistuvan oppitunneilla, saan siitä huikeat kiksit. Tämä on syy siihen miksi haluan tehdä kitaransoiton opettajan työtä.”

petteri
Petteri, opettaja

“Guitar Trainer tarjoaa järkevän, hauskan ja mielenkiintoisen tavan harjoitella kitaransoittoa. On mukavaa nähdä, kun oppilaat keskittyvät tunnilla herpaantumatta harjoittelemaan, ja ihmettelevät itsekin miten kehitystä tapahtuu jo soittotunnin aikana. Kannustavassa ilmapiirissä on helppo mennä kohti omia tavoitteita. Guitar Trainer -tiimissä on myös loistava henki, ja siellä kannustetaan ennakkoluulottomaan, tutkivaan asenteeseen.”

jenni
Jenni, assistentti

“Mielestäni Guitar Trainer -kitarakoulussa parasta on meidän on oma ainutlaatuinen tapa opettaa ja halumme kehittää kitaransoitonopetusta laadukkaammaksi koko ajan. Parhaat hetket oppilaiden kanssa kommunikoidessa ovat aina itselleenkin innostavia. Tuntuu mahtavalta, kun huomaa oppilaiden olevan tyytyväisiä positiiviseen palvelukokemukseen ja heille tarjottuun palveluun.”

lauri
Lauri, opettaja

“Soittaminen on ennen kaikkea hauskaa! Parasta opettajan työssä ovat hetket, joissa voi nähdä oppilaiden kehityksen ja innostumisen riemun. Guitar Trainer -tiimissä on innostava ilmapiiri, joka tarttuu myös oppilaisiin. Kitarakoulun kattava opetusmateriaali, henkilökohtainen oppimissuunnitelma ja ammattitaitoiset kannustavat opettajat takaavat varman kehityksen oppilaille.”

Guitar Trainerin ilmaiset oppaat kitaransoiton oppimisen avuksi

Tältä sivulta löydät linkkejä Guitar Trainerin oppaisiin, joita olemme luoneet erilaisista kitaransoiton oppimiseen liittyvistä aiheista. Oppaat ovat täysin ilmaista opiskelumateriaalia ja sinun kannattaakin tutustua näihin oppaisiin huolellisesti, ajan kanssa. Saat niistä varmasti paljon hyödyllistä informaatiota, jotka auttavat sinua tulemaan paremmaksi kitaransoittajaksi.

Kuinka saat mahdollisimman paljon irti kitaraharjoittelustasi

Harjoittelu on tärkeää, jotta soittotaitosi kehittyy eteenpäin. Todella monella kitaristilla on kuitenkin selkeitä puutteita harjoittelun perusasioissa. Tämä opas auttaa sinua saamaan kitaraharjoittelun tärkeimmät perusasiat kuntoon, jotta kehityksesi ei jää kiinni kotiharjoittelusta.

6 virhettä, joiden takia kitaraoppilaat eivät saa 100% hyötyä kitaratunneistaan

Kitaratunneilla käynti on ehdottomasti paras tapa viedä omaa kitaransoittoa eteenpäin. Kuitenkin, saadaksesi mahdollisimman paljon hyötyä kitaratunneistasi, tulee sinun pitää huoli, että hoidat oman osuutesi sekä tunneilla, että oppituntien ulkopuolella. Jos käyt tällä hetkellä kitaratunneilla tai aiot tulevaisuudessa hakeutua kitaransoiton opetukseen, sinun on tärkeää lukea tämä opas.

Kuinka valitset kitaransoiton opettajan

Suosittelen aina kaikille kitaransoittajille soitonopetukseen hakeutumista. Tarjolla on kuitenkin paljon eri vaihtoehtoja soitonopetuksen suhteen ja joskus niiden välillä valitseminen voi olla vaikeaa. Kirjoitin sinulle tämän oppaan, jonka avulla sinun on helpompi vertailla kitaransoiton opettajia/kitarakouluja ja valita niistä itsellesi sopivin vaihtoehto.